Mézes gumicukor elkészítése

Hozzávalók:

       -1 csésze almalé ( A csésze 2,5 dl-es )

       -3 evőkanál zselatin

       -1/4 csésze méz

Elkészítés:

Egy lábasban melegítsük fel az almalét közepes lángon csípősre (amikor az ujjunkat belemártjuk az almalébe, és megsüti a kezünket, akkor vegyük le a lábast a tűzhelyről), majd apránként keverjük hozzá a zselatint. Addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik, és a keverék sima nem lesz. Vegyünk ki egy keveset a gyümölcslé-zselatin keverékből, és adjuk hozzá a mézet. Keverjük, amíg a méz teljesen fel nem oldódik, majd öntsük vissza a maradék keverékhez. Ezután öntsük ki formákba és hagyjuk megdermedni. A mézes gumicukrot légmentesen záródó dobozban hűtőben tároljuk. Így akár egy hétig is eláll, bár valószínűleg előbb el fog fogyni!


ajánlás: 

tegyél bele egy kis málnaszörpöt is :)

Mézes gumicukor