Mézes gumicukor elkészítése
Hozzávalók:
-1 csésze almalé ( A csésze 2,5 dl-es )
-3 evőkanál zselatin
-1/4 csésze méz
Elkészítés:
Egy lábasban melegítsük fel az almalét közepes lángon csípősre (amikor az ujjunkat belemártjuk az almalébe, és megsüti a kezünket, akkor vegyük le a lábast a tűzhelyről), majd apránként keverjük hozzá a zselatint. Addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik, és a keverék sima nem lesz. Vegyünk ki egy keveset a gyümölcslé-zselatin keverékből, és adjuk hozzá a mézet. Keverjük, amíg a méz teljesen fel nem oldódik, majd öntsük vissza a maradék keverékhez. Ezután öntsük ki formákba és hagyjuk megdermedni. A mézes gumicukrot légmentesen záródó dobozban hűtőben tároljuk. Így akár egy hétig is eláll, bár valószínűleg előbb el fog fogyni!
ajánlás:
tegyél bele egy kis málnaszörpöt is :)